Mivel a másodfokú bíróság megváltoztatta az első fokú ítéletet, ezért a döntés még nem jogerős. A tárgyalás előtt DK-s aktivisták tüntettek a bíróság épülete előtt.


Megszületett az ítélet: garázdaság, testi sértés és választási csalás miatt bűnösnek mondta ki Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjét a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön - írta meg a Telex.

Mivel a másodfokú bíróság megváltoztatta az első fokú ítéletet, ezért a döntés még nem jogerős. Varju védője bejelentette, hogy fellebbeznek az ítélet ellen, az ügyészség három napos gondolkodási időt kért.

A tárgyalás előtt DK-s aktivisták tüntettek a bíróság épülete előtt, több DK-s politikus, még Gyurcsány Ferenc is ott volt, erről itt látható videó.

A garázdaság vádpontja szerint Varju nekirontott a közmédia biztonsági szolgálatának, amikor a 2018-as rabszolgatörvény elleni tüntetésen az ellenzéki képviselők egy csoportja be akarta olvasni a követeléseit, és a dulakodás közben a DK-s képviselő megszorította az egyik biztonsági őr vádliját. A Telex szerint amikor erről beszélt az ügyész, a DK-s hallgatóság nevetni kezdett, de később akkor is felszisszentek többen, amikor az egyik biztonsági őr tanúvallomását felolvasva arról volt szó, hogy Varju teátrálisan és provokatívan viselkedett a közmédia folyosóján.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!