A Békemenet résztvevői elemezték a külpolitikai helyzetet a Szeretlek Magyarország kamerájának. Ami közös volt: a háborútól való félelem és Orbán Viktor a megmentő.


Ahogy arról korábban írtunk, szombaton lezajlott a 2024-es Békemenet. A résztvevők megtöltötték a pesti rakpartot, majd a Margitszigeten hallgatták meg Orbán Viktor beszédét. A miniszterelnök először könnyes szemmel hatódott meg az őt éljenző tömeg láttán, majd 33 perces beszédében 47-szer mondta ki a "háború" szót, és a 3. világháború réméről beszélt.

A Szeretlek Magyarország stábja kinn járt a gyülekezőnél és a Margitszigeten is. Első sorban arról kérdeztük az embereket, hogy mi a célja a legújabb békemenetnek. Mindenki a háború réméről beszélt, a legtöbben azon aggódtak, hogy fiaikat (sőt lányaikat) és unokáikat is a háborúba vezénylik, főleg Brüsszel elhibázott háborús retorikája miatt. A résztvevők szerint valós az esélye, hogy bevonódunk az orosz-ukrán konfliktusba, persze csak akkor, ha június 9-én nem a megfelelő helyre húzzuk az X-et. Attól többen ódzkodtak, hogy belemenjenek Vlagyimir Putyin szerepének elemzésébe, Oroszországot egyébként is feltűnően kevesen emlegették az interjúkban.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!