Sokkoló fotókat posztolt Facebookra egy miskolci nő, aki azt állítja, brutálisan összeverte őt múlt szombaton egy nyugalmazott katonai alezredes. Orosz Bernadett arccal, névvel állt ki a nyilvánosság elé, a bejegyzésben pedig részletesen leírta, hogyan történt meg (nem első alkalommal, hanem már harmadjára) az erőszak.

"... csak azért, hogy ha már az övé nem lehetek, másé se legyek. Az orromat eltörte, a fejem és testem szétzúzta ököllel, hajam kitépte, majdnem sikerült megfojtania, fogamból letört, össze vissza dobált mint egy rongybabát, a fájdalomtól magam alá vizeltem"

- áll a hosszú bejegyzésben. Támadójáról kiderül, hogy szerelmi kapcsolatban voltak, a férfi "katonai főiskolát is végzett és alezredes is egyben". A nő azt is írja róla, hogy "szabadlábon védekezhet rangjából, kapcsolatrendszeréből adódóan. Hiába kértem távoltartási végzést és személyi védelmet, a jogszabályok nem teszik lehetővé. Hiába próbáltam jelezni a szakvonal felé (akik fegyveres szervek alkalmazottaira dolgoznak), nem tesznek semmit."

Bernadett azt írja, csak idegenek közbelépésének köszönheti, hogy egyáltalán élve megúszta a borzalmas verést, ami azonban már nem az első hasonló volt.

hirdetés

"2019. augusztus 09.-én hajnalban lakásomon felkeresett és

annyira megvert, hogy szintén nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedtem el tőle. Szétszakította a bal fülemet beszakítva a dobhártyámat is, nem jelentettem fel. Tudjátok, miért nem? Mert rangjára hivatkozva azt ismételgette, hogy amennyiben megteszem, én fogok pórul járni.

Nyugalmat szerettem volna már végre, megszabadulva tőle. Most a kórház jelentette fel."

A nő az Indexnek azt nyilatkozta, azért osztotta meg a történetét és a képeket is a közösségi oldalán, mert szerinte nincs más eszköz a kezében. Bernadett, aki nem mellesleg hat gyerek édesanyja, tavaly októberben jött össze K. Istvánnal. Távkapcsolatban éltek, a férfi Sárospatakon, míg ő Miskolcon. Az első durva bántalmazásra idén júniusban került sor egy családi rendezvényen, amikor a férfi ittasan rontott neki. Másodszorra augusztusban, miután lebukott Bernadett előtt, hogy van egy másik barátnője is.

Múlt szombaton egy bujáki katonai rendezvényen vettek részt együtt, ekkor a szállodai szobában szabadult el a pokol. Bernadett az Indexnek azt mondta: a recepciós hallotta meg a hangját, a férfi katonatársai pedig a betört ajtót látva rohantak be a szobába. „Látták az arcomat és kérdezték, hogy te normális vagy, István?” - idézte fel ezeket a pillanatokat.

A rendőrség azt közölte a lap megkeresésére, hogy az ügyben büntetőeljárás folyik.