Az izraeli rendőrség korábban közölte, hogy a Hamász által október 7-én elkövetett szexuális bűncselekmények ügyében folytatott nyomozás részeként gyanúsítottakat és tanúkat hallgatnak ki, és bizonyítékokat gyűjtenek össze a terrortámadás helyszíneiről.


Nagyon durva, felkavaró részleteket közölt a CNN az ENSZ hétfői üléséről a Hamász október 7-ei terrortámadásáról - írta meg a hvg.hu.

Az izraeli hatóságok videófelvételek, túlélőktől, szemtanúktól és elfogott Hamász-fegyveresektől származó tanúvallomások, illetve boncolási jegyzőkönyvek alapján vizsgálják ezeket a bűncselekményeket.

- mondta a speciális mentő megrendülve.

Yael Richer, az izraeli rendőrség főfelügyelője arról beszélt, hogy az eddig begyűjtött információk alapján „voltak olyan lányok, akiknek az ismétlődő nemi erőszak miatt eltört a medencéjük”.

Shari Mendes, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) tartalékos katonája, aki a támadás során megölt női katonák holttesteinek begyűjtésében vett részt, szintén brutális eseteket idézett fel. A csapatuk parancsnoka több női katonát látott, akiket ágyékon, intim részen, vaginán vagy mellbe lőttek. Ezek alapján úgy tűnik, hogy az áldozatok egy csoportjánál szisztematikus nemi szervi csonkítás történt.

Az izraeli rendőrség korábban közölte, hogy a Hamász által október 7-én elkövetett szexuális bűncselekmények és más atrocitások ügyében folytatott nyomozás részeként gyanúsítottakat és tanúkat hallgatnak ki és bizonyítékokat gyűjtenek össze a terrortámadás helyszíneiről.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!