Megölte saját édesapját egy 25 éves férfi Indiában, mert az megpróbálta eltiltani őt kedvenc internetes játékától - számolt be a történtekről a The Indian Express.

Raghuveer Kumbar is a függője lett a PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) nevű játéknak, amely már korábban is okozott haláleseteket Indiában. Édesapja nem nézte jó szemmel, hogy a fia túl sok időt tölt a játékkal, ezért ez rendszeres vitatémává vált náluk.

Amikor a kérések és a felszólítások nem váltak be, a 61 éves férfi kikapcsolta az internetet a házukban és elvette a fiú telefonját. A 25 éves fiatalt ez annyira feldühítette, hogy megölte az édesapját, ráadásul brutális módon végzett vele: levágta a fejét és a lábait is.

A szomszédok hívták ki a rendőröket, akik letartóztatták a fiút, és nyomozást indítottak az ügyben.

Indiai lapértesülések szerint a gyilkos hajnali 5 körül vette észre, hogy nincs internet a házban és a mobiltelefonja is eltűnt. A többi családtagot egy szobába zárta, amíg feldarabolta az apját.

A 2017-ben megjelent PlayerUnknown’s Battlegrounds nevű internes játékban több játékos játszhat egyszerre. Egy szigeten kell fegyvereket és védőeszközöket keresni, majd az ellenfeleket legyőzve utolsóként életben maradni. A lövöldözős játék rengeteg fiatalt kerített hatalmába Indiában, a függőség egyre jobban terjed.

Augusztusban két tragikus haláleset is történt a PUGB miatt: egy egyetemista öngyilkos lett, miután anyja leszidta, amiért túl sokat játszik a játékkal, egy 21 éves fiú pedig játék közben beleesett egy tóba, amelybe bele is fulladt.

Címkép: illusztráció (Pixabay)