Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte a Fejér Megyei Főügyészség arra a nőre, aki két éven belül két újszülött gyermekét is megölte, ráadásul kegyetlenül.

A tragikus esetről korábban mi is írtunk:

hirdetés

A vádirat szerint a most 23 éves nő 2016 őszén esett teherbe egy érdi férfitól, akivel egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg. A barátjának azt mondta, hogy elvetélt, de valójában nem szakította meg a terhességét. 2017. május 5-én vajúdni kezdett, majd amikor mindenki elment otthonról, megszülte a gyermekét. Ezután

a csecsemőt zoknival megfojtotta, a holttestet és a méhlepényt egy szemeteszsákba tette. A zsákot a ház előtt lévő szeméttárolóba dobta, és feltakarított maga után.

Másnap a szemétszállítók a szeméttárolót kiürítették.

Idén pedig szinte ugyanez ismétlődött meg. 2018 elején egy internetes társkeresőn megismert egy férfit, akitől terhes lett. A várandósságát a párja és a családja elől is eltitkolta. 2019. március 16-án a hajnali órákban vajúdni kezdett, majd

az udvaron lévő melléképületekhez ment, és megszülte gyermekét, akit műanyag csővel megfojtott. A kicsi holttestét a megszült méhlepénnyel együtt egy bevásárló kosárba tette, a szülés során keletkezett vérfoltot egy bútorlappal lefedte, majd visszatért a házba.

A hátrahagyott csecsemőt a vádlott barátjának nevelőapja találta meg, aki a mentőket értesítette.

Mindkét esetben fulladás okozta a kisbabák halálát. A nő jelenleg is letartóztatásban van.

A Fejér Megyei Főügyészség több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt is, hogy addig maradjon letartóztatásban a nő, amíg ki nem hirdetik az ügydöntő határozatot.