A felhasználók arról írtak a képek alatt, hogyan gyaláznák meg a lányokat. Volt, hogy átszerkesztették a képet, mintha átvágták volna a torkukat. Az áldozatok jelentős része kiskorú, csak a következetes feljelentés változtathat a helyzeten.


Öt nappal ezelőtt posztolt előszöt TikTok oldalán Url Izabell író, influenszer arról a jelenségről, hogy nőket fotóznak le nyilvános helyeken és ezeket a képeket feltöltik egy olyan weboldalra, ahol a felhasználók kommentekben arról diskurálnak, hogyan erőszakolnák/ölnék meg őket. Sok esetben kiskorúak az áldozatok.

@izabell.url Segítsetek, hogy eltűnjön az oldal! #nekedbelegyen #fontos #nők #nőknek #nőkvédelmében #fontos #reddit #emberijogok ♬ eredeti hang - Izabell Url

Ahogy Izabell is elmondta videőjában, a botrány akkor robbant ki, amikor néhány napja egy Reddit-poszt jelent meg az Askhungary csoportban. A poszt szerzője, aki saját elmondása szerint egy szakdolgozathoz végzett kutatást a pornó hatásairól, véletlenül bukkant rá a Motherless oldalon található fórumokra. „Utcán lefotózott nőket töltenek fel, majd arról fantáziálnak közösen, hogyan kínoznák, erőszakolnák, vagy ölnék meg őket” – írta a posztban.

Az üggyel azóta a Telex is foglalkozott. Ahogy írták, különösen megrázó, hogy a „Hunt Her Down” (Vadászd Le) nevű mappában több magyar nő, köztük feltehetően kiskorú lányok képei is feltűntek.

Egy másik mappában, a „Girl Meat Market” (Női Húspiac) nevűben, női influenszerek és mások képei szerepeltek, nevükkel, korukkal és nemzetiségükkel ellátva. A képek mellett licitálási lehetőség is volt, a feltöltők pedig azt ígérték, hogy aki kifizeti a megfelelő összeget, „különféle dolgokat” tesz a nőkkel – bár azt nem írták le, hogy pontosan mit.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!