900 forinttól fog kezdődni a balatoni lángos ára ezen a nyáron.


Aki 2023 nyarán a Balatonra készül, jó lesz, ha mélyen a pénztárcájába nyúl. Búcsút inthetünk az ezer forint alatti lángosok időszakának, írta meg a G7 gazdasági portál.

Jellemzően még zárva vannak a balatoni büfék, azonban a Badacsony Bisztró 2 hete megnyitott, ezzel maga mögött hagyva a téli szünetet. Az ottani árak 25-45%-kal emelkedtek, és további drágulásra számítanak. “Ha tudok, megmaradok ezeknél az áraknál, de ez nem rajtam múlik” - mondta a bisztró tulajdonosa a G7-nek.

Jelenlegi (online is elérhető) étlapjuk alapján a következő árakkal találkozhatunk:

A Badacsony Bisztró kifejezetten olcsónak számít a környéken, tavaly a sima lángost még 650 forintért lehetett vásárolni (46%-os drágulás), a sajtos tejfölös pedig 1250 forint volt (24%-os drágulás).

A további megkérdezett helyek még ugyan nem nyitottak ki, de az árak kapcsán ők sem tudtak biztatóbb hírekkel szolgálni. Egy balatonlellei és egy keszthelyi büfé tulajdonosai nagyjából a tavalyihoz hasonló 20-30%-os emelést tartanak reálisnak.

A kialakult körkép alapján általánosságban elmondható, hogy

“A közeli nagykereskedőnél 30 százalékos áremelés volt tavalyhoz képest, az árakat muszáj lesz ahhoz igazítanunk” - nyilatkozta a lellei lángosos vezetője. Emellett a megnövekedett energiaárak, a munkaerő hiánya és a hatósági árak esetleges kivezetése is mind hatással van az árak konstans növekedésére. De hol lesz a vége?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!