Egy a pihenőhelyről éppen kihajtó kamionnal ütközött a busz a D2-es autpálya Csehország felé vezető oldalán.


Egy ember meghalt, 55-en pedig megsérültek annak a magyar busznak az utasai közül, amely egy kamionnal ütközött a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető.

Katarína Krizanová, a Tűzoltó és Katasztrófavédelmi alakulat (HaZZ) szóvivője baleset a pozsonyzávodi pihenőhelynél történt. A szóvivő közlése szerint több mint 30 tűzoltó dolgozik a helyszínen. A könnyeb sérült elszenvedő utasokat a HaZZ evakuációs autóbuszában és sátrában helyezték el, majd Pozsonyba vitték őket kórházba.

A Noviny úgy tudja, hogy

A pozsonyi rendőrség tájékoztatása szerint mindkét sofőr alkoholszonda-tesztje negatív lett.

A bumm.sk szerint Michal Palkovic frissen kinevezett szlovák egészségügyi miniszter arról beszélt, hogy a balesetet szenvedett magyar autóbusz minden sérültjét azonnali és minőségi egészségügyi ellátásban részesítik.

„Mindent megteszünk azért, hogy megmentsük az életüket. Rendkívül sajnálom a baleset áldozatát, részvétem a hozzátartozóinak” - fogalmazott Palkovic.

A Paraméter szerint a helyszínre mentőhelikopter is érkezett, közel 30 tűzoltó vesz részt a mentésben.

A baleset lehetséges okairól azt írták, hogy a kamion sofőrje nem vette észre a buszt, amikor kihajtott a pozsonyzávodi pihenőhelyről, ezért történt az ütközés. A busz nagyjából 100 km/órás sebességgel haladt, amikor a kamionba csapódott.

Alena Krčová mentőszóvivő a Paraméternek megerősítette, hogy a balesetben sokan megsérültek, néhányan súlyosan. A helyszínen 28 tűzoltó végezte a műszaki mentést, a sérülteket kiszabadították a roncsok közül, valamint elsősegélyben részesítették őket.

(Forrás: MTI, Bumm, Paraméter)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!