Az igencsak kalandosra sikerült utazást meghibásodás és baleset is hátráltatta, még a vonatpótló autóbusz helyett is pótlóbuszt kellett küldeni.


Kalandos útja volt azoknak az utasoknak, akik december elsején az 1-es vonalon vonatoztak az esti órákban: Sopronba 230 perc késéssel érkeztek meg – írja a Telex egyik olvasójuk beszámolója alapján.

Az 1-es vonal felújítása miatt Budapest-Kelenföldtől Tatabányáig minden belföldi IC vonat helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek. Így volt ez pénteken este is, és Tatabányára sikeresen meg is érkeztek az utasok. Itt mindenki átszállt a vonatra, ám az nem indult el a tatai állomáson történt biztosítóberendezési hiba miatt.

Végül a busz csak begördült Almásfüzitőre, de innen már nem volt további vonat Győr irányába. Az utasoknak az állomás forgalmi szolgálattevője azt mondta, „talán lesz egy vonat körülbelül egy óra múlva”. Igaza lett: a hidegben történt egyórányi várakozás után megérkezett a G10-es gyorsított személyvonat, amely Győrig vitte az utasokat. Győrből Sopron felé a közlekedés már zavartalan volt, így összességében mintegy 230 perc késéssel érkeztek meg az utasok Sopronba.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!