A rendőrség szerint a Magyarországra látogató török köztársasági elnök testőrei kiemelt személyvédelmi feladatokat láttak el.


Ahogy arról mi is írtunk, egy férfi dühében bemutatott a Magyarországra látogató Recep Tayyip Erdogannak augusztus 20-án. Emiatt néhány török testőr bántalmazta a nyílt utcán. A férfit a TEK embereinek kellett kimentenie, majd rendőrségi feljelentés lett az ügyből. A legfőbb ügyész ugyanis feljelentésként értékelte Tóth Bertalan írásbeli kérdését arról, történt-e bűncselekmény Recep Tayyip Erdogan budapesti látogatásakor.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a garázdaság vétségének lehetséges megvalósulását vizsgálta, majd elutasította a feljelentést - írta a 24.hu.

A tényállást nem cáfolták, de a határozat szerint

Eszerint a védett személyt ért atrocitás esetén intézkedési kötelezettség keletkezik. Ennek végrehajtására azonnal, adott esetben az intézkedés alá vont állampolgár személyiségi jogainak szükségszerű sérelmével kerülhet sor – írták.

Szerintük a török testőrök viselkedése nem értékelhető kihívóan közösségellenesként, vagy az általánosan elfogadott társadalmi normákkal és az együttélés szabályaival történő nyílt szembehelyezkedésként.

Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy a testőrök fellépése alkalmas lehet könnyű testi sértés vétség gyanújának megállapítására, de ez magánvádas eljárás tárgyát képezheti.

Tóth Bertalan a lapnak azt mondta, hogy szerinte:

"Egészen elképesztő, hogy Orbán Viktorék következmények nélkül hagyják, hogy külföldi személyek bántalmaznak magyar embereket a véleményük miatt. Ez újabb példája annak, hogy Magyarország nem jogállam, a kormánya idegen érdekeket előbbre helyez, mint az emberek szolgálatát".

A politikus úgy vélte, hogy innen már csak egy lépés, hogy következmények nélkül bántalmazzanak embereket például azért, mert a kormány politikájával ellentétes véleményt fogalmaznak meg.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!