A brit családapa a kemoterápia alatt ismerkedett meg a kannabisszal, és úgy érezte, mások is szívesen élveznék a jótékony hatásait. A rendőrség és a bíróság másként gondolta.


2010-ben Edward McCannél leukémiát diagnosztizáltak, és kemoterápián esett át. Közben a kannabiszhoz fordult, hogy enyhítse az kezeléssel járó kellemetlen mellékhatásokat.

A drogokkal való kapcsolata azonban nem állt meg itt, Edward ugyanis rövidesen Hampshire marihuána-ellátója lett.

A rendőrség becslése szerint McCann körülbelül 4,3 millió font nyereségre tett szert, ennek egy részét Samantha lánya egyetemi tandíjára fordította.

Ellentétben Walter White-tal, aki a Breaking Badben sokáig azon dolgozik, hogy methszakács tevékenységét titokban tartsa a családja előtt, McCann családi vállalkozássá tette kannabiszbirodalmát.

Így hát feleségét és fiát is elítélték vele együtt, felesége, Linda és Daniel fia segített a termesztésben és a gyár működtetésében.

Decemberben Edwardot hét év és hét hónap börtönre ítélték, felesége hat év hét hónapot, fia pedig nyolc év hat hónapot kapott. Samantha lánya ellen ejtették a vádat.

McCannt végül, 5 év működés után úgy kapták el, hogy lehallgatták a fiával folytatott üzeneteit, majd 2020. október 23-án a rendőrök behatoltak a parasztház istállójába, és lefülelték a kannabiszgyárat.

A rendőrök meglepve látták, hogy az ügyes vállalkozó az a közeli villanyoszlopról lopta az áramot, nehogy gyanús legyen a nagy mennyiségű energiahasználat.

A bíró szerint McCann birodalma volt a „legkifinomultabb” kannabiszgyár, amelyet valaha látott.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!