A Telekom Veszprém házigazdaként 34-31-re legyőzte a Paris Saint-Germain csapatát csütörtökön a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A hazaiak keretéből csak a dán Rasmus Lauge Schmidt hiányzott, a vendégek pedig teljes kerettel érkeztek Veszprémbe. Az első hat percben felváltva estek a gólok, a magyar csapat harmadik találatát a válogatott Ligetvári Patrik szerezte, aki három és fél év után volt ismét eredményes a BL-ben veszprémi színekben. A házigazdák egy 3-0-s sorozat után a kilencedik percben vezettek először, és bár a beálló körüli védekezésük nem volt hatékony, minden más játékelemben remekül teljesítettek.

A hazaiak egyiptomi jobbátlövője, Omar Jahja góljait a vendégek a Karabatic fivérek találataival ellensúlyozták, majd a meccs harmadánál, 12-11-es állásnál a cserék következtében megtorpant a Veszprém. A PSG tíz perc alatt egy 5-0-s sorozattal ellépett, és a szünetben már 17-13-as előnyben volt.

Kapcsolódó

Őrült végjáték után döntetlennel kezdte a Bajnokok Ligáját a Pick Szeged

Az utolsó percben megnyerhette volna a meccset a Szeged, de ha nincs Mikler Roland, akár el is veszíthette volna.

A második félidő első hét percében szinte végig emberelőnyben kézilabdázott a Magyar Kupa címvédője, amely felzárkózott egy gólra, ám az egyenlítésre a vendégek kiváló védekezése miatt ekkor még nem volt esélye. Az utolsó negyedóra kezdetén egy hármas gólsorozattal ismét felzárkóztak a házigazdák, a helyszínen lévő 4600 néző fantasztikus hangulatot teremtett, ennek köszönhetően a csapat - amely ekkor támadásban és védekezésben is remekelt - egy újabb 4-0-s szériával a meccs során először vezetett két találattal (28-26), írja tudósításában az MTI.

Az 57. perc kezdetén már három volt a különbség, ám a PSG egy percben belül két gólt ledolgozott a hátrányából, így teljesen nyílt volt az utolsó három perc, majd Omar Jahja újabb találatával eldőlt a meccs hazaiak javára.

A mezőny legeredményesebb játékosa Jahja volt tíz góllal, a veszprémi Manuel Strlek nyolc góllal zárt. A vendégeknél Mikkel Hansen hét, Luka Karabatic pedig öt találattal zárt. A házigazdák kapusai közül Rodrigo Corrales tíz, a hajrára beállt Vladimir Cupara két védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat 13. egymás elleni BL-mérkőzésén hét PSG-siker és egy döntetlen mellett ötödször nyert a Veszprém, amely 2015 novembere és sorozatban hat vereség után tudta ismét legyőzni a francia csapatot.

A Pick Szeged szerdán a horvát PPD Zagreb csapatát látja vendégül a BL csoportkörének második fordulójában, a Telekom Veszprém pedig csütörtökön a lengyel Lomza Vive Kielce otthonába látogat.

Kézilabda-Bajnokok Ligája, 1. forduló, B csoport

Telekom Veszprém - Paris Saint-Germain (francia) 34-31 (13-17)

lövések/gólok: 55/34, illetve 52/31
gólok hétméteresből: 5/2, illetve 5/4
kiállítások: 10, illetve 6 perc

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!