A Minnesota Vikings óriási csatában, hosszabbítás után nyert a New Orleans Saints otthonában az NFL rájátszásának első fordulójában.


A hazaiak a zárónegyedben tízpontos hátrányukat ledolgozva egyenlítettek, így jöhetett a ráadás, amelynek első támadásában Kirk Cousins előbb Adam Thielennek adott egy 43 yardos passzt, majd Kyle Rudolph kapott tőle egy touchdown-átadást, amivel lezárta a találkozót. A Vikings sikerében nagy szerepe volt a futó Dalvin Cooknak, aki 28 labdacipelésből 94 yardot szerzett, közte két touchdownnal.

A hazaiaknál a 40 éves irányító Drew Brees egyszer eladta a labdát, egyszer pedig kiütötték a kezéből, így hiába zárt 208 yarddal és egy TD-passzal, mégsem volt igazán jó meccse. A Saints legjobbja a harmadik számú irányító, Taysom Hill volt, aki csapata első TD-je előtt 50 yardos passzal juttatta az endzone közelébe a New Orleanst, de futásokból is összehozott összesen 50 yardot, és volt egy elkapott TD-je is a negyedik negyedben, úgyhogy rajta igazán nem múlt semmi.

A Minnesota után a Seattle is idegenben győzött, a Philadelphia számára sokba került, hogy első számú irányítója, Carson Wentz agyrázkódás miatt korán az öltözőbe vonult.

Carson Wentz was hurt on this play. No flag. During numerous replays there is no discussion about whether it should have been a penalty #SEAvsPHI pic.twitter.com/ie8VBD0P2m

- Bad Sports Refs (@BadSportsRefs) January 5, 2020

Wentznek nincs szerencséje 2017-ben keresztszalag-szakadás miatt a 13. játékhéten kidőlt, az Eagles pedig az őt helyettesítő Nick Folesszal nyerte meg a Super Bowlt, azóta a mostani volt az első teljes idénye, de első rájátszásmeccsén ismét megsérült Jadeveon Clowney szerelése után.

Helyére a 40 éves Josh McCown érkezett, akivel nem sikerült TD-t elérnie a Philadelphiának. A Seattle viszont kétszer is bevitte a labdát a célterületre, az egyik touchdownt a nagy visszatérő, Marshawn Lyncvh szerezte, aki utoljára öt éve hozott össze TD-t a playoffban.

A Seahawks győzelme azt jelenti, hogy a Nemzeti főcsoport (NFC) elődöntőjében az első kiemelt San Francisco 49ers a Minnesota Vikingset fogadja, míg a második helyen rangsorolt Green Bay Packers a Seattle-t. Az Amerikai Főcsoportban (AFC) Baltimore Ravens-Tennessee Titans és Kansas City Chiefs-Houston Texans találkozót rendeznek.

NFL, rájátszás, 1. forduló:

Nemzeti Főcsoport (NFC):
Philadelphia Eagles - Seattle Seahawks 9-17
New Orleans Saints - Minnesota Vikings 20-26 - hosszabbítás után

A főcsoport-elődöntő párosítása:
San Francisco 49ers - Minnesota Vikings, szombat 22.35
Green Bay Packers - Seattle Seahawks, hétfő 0.40

Amerikai Főcsoport (AFC):
Houston Texans - Buffalo Bills 22-19 - hosszabbítás után
New England Patriots - Tennessee Titans 13-20

Az elődöntő párosítása:
Baltimore Ravens - Tennessee Titans, vasárnap 2.15
Kansas City Chiefs - Houston Texans, vasárnap 21.05

Kiemelt kép: Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!