A Netflix szeptember 9-én mutatta be a „Cuties”, magyarul Cukorfalatok című filmjét. A film már a bemutató előtt is botrányt kavart, amikor az augusztusi promóciós plakáton félreérthető helyzetekben mutatták be a gyerekszereplőket. A Netflix akkor elnézést kért a plakátért, ám most egy sajtóközleményt is kiadtak a kritizált filmmel kapcsolatban - írja a Portfolio.

A francia film egy Párizsban élő szenegáli lányról szól, aki csatlakozik egy „szabad szellemű tánccsoporthoz”.

A filmet a 2020-as Sundance filmfesztiválon mutatták be, ahol rendezői kategóriában díjat is nyert.

A Netflix Franciaország kivételével megszerezte a filmhez kapcsolódó jogokat.

hirdetés

A médiaszolgáltató vállalat szeptember 9-én tette elérhetővé platformján a filmet, amely hatalmas port kavart.

A tegnapi nap folyamán vezető téma volt a „Cancel Netflix” hashtag a Twitteren, amelyben Netflix előfizetésük lemondására biztatják egymást a hozzászólók.

A Change.org-on benyújtott petíció arra kéri a Netflix felhasználókat, hogy állítsák le előfizetésüket a streaming szolgáltatás egyéb, a „gyermekeket kizsákmányoló és zavaró hangulatot keltő” tartalma miatt.

A kezdeményezést eddig közel 608 ezren írták alá.

A Netflix egy sajtóközleményben reagált a helyzetre, mely szerint:

„A Cukorfalatok társadalmi kommentár a gyermekek szexualizációja ellen.”

A filmhez tartozó rövid ismertetőt a Netflix átírta, a szöveg jelenleg így hangzik: „A tizenegy éves Amy lázadni kezd konzervatív családja hagyományai ellen, amikor elbűvöli egy szabad szellemű tánccsoport.”

Az eredeti ismertető a következő volt: „Amy, 11 éves, el van ragadtatva egy twerkelő tánccsoporttól. Remélve, hogy csatlakozhat hozzájuk, megkezdi nőiségének felfedezését, dacolva családja hagyományaival.”



hirdetés