A szombat este Budapestről Milánóba tartó járat indulását többször is eltolták. Az utasok hiába foglalták el a helyüket a fedélzeten, nem sokkal később leszállították őket.


Közel 6 órás késéssel szállt fel a Wizz Air egyik budapesti, Milánóba tartó járata szombat este, miután a pilóták kicsúsztak a munkaidőből. A gép indulását többször is eltolták – számolt be róla a Blikk.

Eredetileg 19 óra 10 perckor indult volna a Wizz Air szombat esti járata Budapestről Milánóba, ám a felszállást először 21:20-ra, majd 22:20-ra tolták el, és ez még korántsem a végleges időpont volt. Az utasok fél 11 körül szállhattak fel a gépre, amely szinte teljesen tele volt, de a szokásos gyors biztonsági ellenőrzés nem kezdődött el, ehelyett a pilóták kupaktanácsot tartottak az első sorok előtt.

Balázs is a gépen utazott, ő így elevenítette fel a történteket a Blikknek:

„Túl egyszerűnek tűnt minden. Úgy jutottunk át a biztonsági ellenőrzésen, mint kés a vajon. Eddigre már megbarátkoztunk a gondolattal, hogy 2, majd 3 órával későbbre tették a felszállás időpontját, hallottuk, hogy az elmúlt napokban az Olaszországba tartó gépekkel vannak gondok.

Hiába csekkoltunk be előre online, újra becsekkoltak minket, mert mint mondták, ha új gép érkezik, ez a »policy«. Lassacskán elindult a beszállás, percek múltán el is hangzott, hogy »boarding is completed«, majd nem történt semmi. Miután a fél gép helyet cserélt, mert az újbóli check-innek köszönhetően sem ülhetett az egyik kiskorú utas az édesanyja mellé, már kezdtük elveszíteni a türelmünket” – mesélte Balázs. Hozzátette, ezután bejelentették, hogy az utasoknak le kell szállniuk a gépről.

Miután megérkezett az új legénység, az utasok felszálltak a fedélzetre, majd 00:50-kor úgy nézett ki, hogy végre felszállhat a gép. Ám az új kapitány jelezte, hogy még ellenőrizni kell egy technikai hibát, és ez remélhetőleg csak körülbelül 10 percet vesz igénybe. A probléma 8-10 per után meg is oldódott, az utasok pedig hajnalra megérkeztek Milánóba.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!