Christian Horner korábban nem megfelelő módon viselkedhetett egy női alkalmazottal. A vezető mindent tagad, egyelőre ideiglenesen sem mondana le pozíciójáról.


Javában tartanak az autóbemutatók, és kevesebb mint három hét múlva el is kezdődik a 2024-es Forma-1-es szezon. A téli szünet két legnagyobb híre idáig az volt, hogy a sereghajtó Haas csapat kirúgta a netflixes Drive to Survive sorozat miatt világszerte népszerű csapatfőnökét, Günther Steinert, majd a múlt héten a Mercedesszel hatszor világbajnoki címet szerző Lewis Hamilton jelentette be, hogy 12 év közös munka után 2025-től a Ferrari pilótája lesz.

Most a világbajnok Red Bull csapatnál robbant a bomba:

Az 50 éves vezető teljes mértékben tagadja a vádakat, a csapat pedig független ügyvéd bevonásával belső vizsgálatot kezdeményezett. Sajtóhírek szerint Horner elutasította azt az ajánlatot, hogy a vizsgálat időtartamáig lemondjon csapatvezetői tisztségéről. Az X-en arról is olvasni lehetett, hogy az ügy több mint 15 éve történhetett.

A korábban alsóbb kategóriákban versenyzőként szereplő Christian Horner 2005 óta vezeti a Forma-1-es Red Bull csapatot. Az istálló eddig összesen 113 győzelmet és 95 első rajtkockát szerzett, Sebastian Vettellel és Max Verstappennel pedig összesen hét világbajnoki címet tudhatnak magukénak. 2023-ban, minden korábbi rekordot megdöntve, 22 futamból 21-et az istálló pilótái nyertek meg.

Hornert tavaly III. Károly brit király lovaggá ütötte. A Red Bull a tervek szerint jövő csütörtökön mutatja be idei F1-es autóját.

BBC

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!