A kocsit egy 16 éves fiú vezette, a legfiatalabb áldozat csak 8 éves volt.


Szörnyű tragédia történt vasárnap kora hajnalban New Yorkban: egy autó fának ütközött, majd kigyulladt, a benne utazók pedig egy kivételével mind meghaltak - számolt be róla az NBC New York.

Az áldozatok mindegyike kiskorú volt: egy 17, egy 16, egy 12, egy 11 és egy 8 éves gyerek is meghalt. Az egyetlen túlélő egy 9 éves fiú, akit súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel kezelnek kórházban. Neki még időben sikerült kijutnia az égő kocsiból.

A Nissan Rogue típusú autót a 16 éves kamasz vezette. Egyelőre nem tudni, miért tért le az útról, mielőtt a kocsijuk fának ütközött, majd kigyulladt. Más autó nem volt érintett a balesetben.

Az áldozatok testvérek és unokatestvérek voltak, négy fiú és egy lány. A kocsit vezető fiú apja elmondása szerint mindannyan nagyon közel álltak egymáshoz, gyakran mentek együtt plázázni, fagyizni, moziba. Az apa ledöbbent, amikor megtudta, hogy a fia volt a sofőr, ugyanis nem volt jogosítványa, a szülők pedig nem is engedték neki, hogy vezessen - mondta el a CBS News-nak.

A tragikus baleset után az apa szívszorító sorokat írt a Facebook-oldalán:

Anthony Billips több családi fotót is megosztott a posztban, melyeken láthatók az elhunyt gyerekek is.

A család számára gyűjtést indítottak a GoFundMe oldalon, ahol már több mint 37 ezer dollár (~ 14 millió forint) jött össze.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!