Három év börtönbüntetést kapott egy fiatal angol lány, aki tagja volt egy szélsőjobboldali, neonáci nézeteket valló csoportnak, amelybe fiatalkorú újoncokat akart toborozni.

Alice Cutter korábban részt vett a Miss Hitler szépségversenyen, ahol a "Buchenwald hercegnőjeként" jellemezte magát, utalva a buchenwaldi koncentrációs táborra, amely a második világháborúban működött.

A 23 éves lány a Nemzeti Akció (National Action) nevű rasszista, antiszemita és homofób csoport tagja volt, amit 2016 decemberében egyszer már betiltottak, de néhányan továbbra is folytatták tevékenységüket. Ezután titkosított csevegőplatformokon keresztül tartották a kapcsolatot egymással.

Az ügyben eljáró ügyész olyan neonáci csoportként jellemezte őket, akik istenítik Hitlert és a holokausztot, és befejeztlennek tekintik az egykori német diktátor munkáját.

hirdetés

A Nemzeti Akció vezetője, Ben Raymond szervezte a Miss Hitlert szépségversenyt, amire Alice Cutter is jelentkezett. Úgy tudni, akkoriban, vagyis 2016-ban került közel a neonáci csoporthoz, ahol több új barátot is szerzett. Ezen keresztül ismerte meg szerelmét, Mark Jonest is, aki a bíróság szerint nagy szerepet játszott abban, hogy a terrorista csoportot titokban tovább működtették.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés