Új-Dél-Wales és Victoria után újabb államban terjeszthetik ki a büntetési tételeket a felelőtlen háziállat-tulajdonosokkal szemben.


Több ausztrál államban is megunták az elmúlt időszakban történt súlyos kutyatámadásokat: börtön várhat az agresszív támadásokat elkövető ebek gazdáira.

Queensland államban az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy szerdán egy kisgyerek súlyos fej- és nyaksérüléseket szenvedett, miután egy kutya megtámadta nagymamája otthonában. Ennek nyomán Mark Furner állami képviselő bejelentette, a büntetési tételek kiterjesztését tervezik a felelőtlen kisállat-tulajdonosok szemben, akiket így akár börtönbüntetésre is lehet majd ítélni – írja a LADBible.

Furner azt mondta, az állam kormánya vitairatot dolgoz ki az üggyel kapcsolatban, és konzultál a közösségekkel a vonatkozó jogszabályok módosítása érdekében. Annastacia Palaszczuk, Queensland miniszterelnöke egyetért azzal, hogy szigorúbb büntetésekre van szükség a háziállat-tulajdonosokkal szemben a számos kegyetlen kutyatámadás miatt.

„Vállalniuk kell a felelősséget házikedvenceik viselkedéséért. Engem is megviseltek azok a jelentések, melyek szerint nagyobb kutyák kisebbeket támadtak meg, és gyakran meg is ölték őket, miközben sétáltak a gazdáikkal.

– mondta Palaszczuk.

Egyébként csak az elmúlt héten öt súlyos kutyatámadás történt Queensland délkeleti részén.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!