Borkai Zsolt, Győr polgármestere pénteki hatállyal lemond - derül ki a politikus leveléből, amely szerkesztőségünkhöz is eljutott, és amely a Győrplusz oldalon elolvasható.

A Fideszből már kilépett, korrupciós és orgiabotrányba keveredett városvezető lemondását azzal indokolja, hogy levonta a konzekvenciákat és vállalja a felelősséget, nem szeretné személyével hátráltatni a város fejlődését.

#BREAKING Embattled mayor of #Győr in #Hungary mired in sex and corruption scandal announces resignation in open letter to the people of the city effective 4pm Friday pic.twitter.com/0vnyAOxYVb

- Konsiczky Zoltán (@KonsiczkyZ) November 6, 2019

A győri közgyűlés alakuló ülését csütörtökön tartják, de Borkai csak ezt követően, péntek 16 órai határidővel mond le a polgármesteri tisztségről. Ez esetben az időközi önkormányzati választást az illetékes választási bizottság a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belülre tűzi ki.

A 24.hu már az önkormányzati választás előtt megírta, hogy a Fidesz vezetőinek elvárása, hogy ha győz is a voksoláson, Borkainak heteken belül le kell mondani posztjáról:

Győri királyfiból erkölcsi és politikai koldus: Borkai útja a lakótelepről az aranyon át a biztos bukásig

Ha győz is a vasárnapi választáson, heteken belül le kell mondania Borkai Zsoltnak, ezt várják tőle a Fidesz vezetői. Portré az olimpiai bajnok polgármesterről, akinek a vesztét a mögötte álló üzleti kör okozhatta.

Ennek ellenére ő a választás után azt jelentette be, hogy csak a Fideszből távozik, a várost a következő öt évben is vezetni kívánja.

Cikkünket frissítjük.

Kiemelt kép: 24.hu / Ivándi-Szabó Balázs


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!