Mint arról korábban beszámoltunk, a szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsoltot újraválasztották a győri polgármester-választáson. Miután újraszámolták a szavazatokat, a másodfokon eljáró területi választási iroda helyben hagyta a korábban kihirdetett eredményt, de módosította a szavazatszámokat, azaz maradt Borkai a városvezető.

November elején Borkai Zsolt egy győriekhez intézett nyílt levélben jelentett be, hogy a győri közgyűlés alakuló ülése után, lemond polgármesteri tisztségéről. Ezért

január 26-án vasárnap lesz Győrben az időközi polgármester-választás a helyi választási bizottság döntése szerint.

Az ellenzéki összefogás előző jelöltje, Glázer Tímea a Facebookon jelentette be, hogy az időközi választáson nem indul.

hirdetés

Posztjában azt írta:

"Tisztelt Győriek!

Nagyon szépen köszönöm a támogatásotokat a biztatásotokat, amit a mai napig az utcán a közértben a postán a gyógyszertárban megkapok tőletek. Köszönöm, hogy olyan sokan október 13-án megtiszteltetek a szavazataitokkal.

A győri ellenzéki pártokkal konzultálva meghoztam egy olyan döntést amelyet nem szeretnék megváltoztatni mégpedig azt hogy a január 26.-i időközi polgármester választáson nem kívánok indulni. A közös polgármester jelöltünkkel teljes mellszélességgel támogatom és továbbra is Győrért a győriekért szeretnék dolgozni.

Köszönöm a megértéseteket!"

A 24.hu úgy tudja, hogy a Momentum javasolta, hogy a budapestihez hasonlóan tartsanak előválasztást az új ellenzéki jelölt kiválasztására, de erre már kevés az idő. Ezért a Momentum most civilekkel tárgyal, hogy találjanak egy megfelelő közös jelöltet. Ha ez nem sikerülne, akkor valószínűleg lesz saját jelöltjük.

A Fidesz már két hete bejelentette, hogy a kormánypárt Dézsi Csaba András kardiológust jelöli - írta a lap.