Idén ez már a harmadik ilyen fenyegetés volt a városban. A polgármester szerint az elkövető VPN-n keresztül küldi az e-maileket, ezért nehéz megtalálni.


"Ma délelőtt a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság arról tájékoztatott, hogy a néhány héttel ezelőtti és a hétfői eset után ma is fenyegető emailt kapott ugyanaz a nyolc állami fenntartású iskola. Az önkormányzati fenntartású bölcsődékbe és óvodákba most sem érkezett ilyen tartalmú email. Az érintett állami intézményeket – ahogy február 7-én és február 27-én is - szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószert kereső kutyák segítségével a rendőrség átvizsgálta és rendben találta" - írta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a Facebookon.

Mi is beszámoltunk róla, hogy pénteken kiürítettek nyolc iskolát Zalaegerszegen egy fenyegető üzenet miatt. Az is el kezdett terjedni, hogy az egyik technikumban találtak valamit a szakembereket, de hangsúlyozta, hogy ez hazugság, és a rendőrökkel együtt arra kéri a lakosságot, hogy ne terjesszenek rémhíreket.

- írta még a posztban.

Azt is közölte, hogy az elkövető VPN-t használ, több országon átvezetett levelezéssel, ezért nehéz megtalálni.

- zárta a bejegyzést.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!