A kedvezőtlen körülmények miatt szerda után csütörtökön sem tudták megrendezni a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának zágrábi műlesikló futamát.

Kapcsolódó

Szétszakadt gerincvelővel harcolt az életéért - 20 éve történt a baleset, amely megváltoztatta a sísportot

Tudja, miért van kék festék a pályán a gyors lesiklószámokban? Hát ezért...

A szervezők egy napja köd, eső, valamint a pálya rossz állapota miatt döntöttek a halasztás mellett. Zágrábban napok óta meleg van, a keddi női viadalt is rossz minőségű pályán tudták csak lebonyolítani.

A nemzetközi szövetség csütörtökön akarta bepótolni a 61 fős férfi versenyt, amelyet a lágy talaj miatt többször is félbeszakítottak, majd 19 induló után lefújtak.

Egy versenyző különösen megemlegeti a viadalt: a tizenkettedikként induló Victor Muffat-Jeandet ugyanis bukott és eltörte a jobb bokáját.

A 32 éves francia négy éve, Phjongcshangban bronzérmes volt kombinációban, míg műlesiklásban és óriás-műlesiklásban egyaránt a hatodik helyen zárt - idén viszont így nem lehet ott a pekingi téli olimpián.

Notre skieur @vmuffatjeandet s'est blessé ce jour pendant le slalom de Zagreb et souffre d'une fracture de la cheville droite.
Le tricolore rentre en France pour compléter le bilan et prendre les décisions thérapeutiques sur son indisponibilité.
Tous nos vœux de rétablissement ! pic.twitter.com/ztydbTl8Rc

- FFS - Fédération Française de Ski (@FedFranceSki) January 6, 2022

A nemzetközi sajtó nem rejtette véka alá a véleményét a zágrábi verseny törlésével kapcsolatosan.

A francia L'Equipe szánalmas látványról írt, a Eurosport francia kiadása szerint

a karnevál véget ért, a világkupához méltatlan pályán egy síelőnek sem lett volna szabad elindulnia.

"Bohózat a világkupában" - írta a Salzburger Nachrichten, a Süddeutsche Zeitung szerint "minden bohózatba fordult."

A Skiactu.ch cikkének azt a címet adta:

A zágrábi szlalomparódiát egy óra után törölték.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!