Egy nap egy idős ember jelentkezett a Vidám Színpad álláshirdetésére. Mikor kiderült, hogy ki volt, Bodrogi azonnal felvette, sőt, a pénzét is megemelte.


Mi is írtunk róla, hogy megrendítő levelet tett közzé Galkó Balázs színész a közösségi oldalán. A nyugdíjas művész egy portás állásra jelentkezett az egyik budapesti színházhoz, de pályázatát elutasították.

Az ügyre Straub Dezső a közösségi oldalán reagált.

A színész írása szerint Galkó Balázs esete nem egyedi. Számos kolléga küzdött/küzd hasonló problémával. Neki pedig egy harminc évvel korábbi eset jutott minderről eszébe.

Mint írja:

"A régi Vidám Színpadon... Bodrogi Gyula igazgatása alatt történt, hogy megüresedett egy portási állás. A színház éppen nem volt túl fényes helyzetben, Gyuszi maximum 40.000 Ft-ot tudott fizetni ezért a munkáért. Nem nagyon akadt boldog jelentkező. Egy este az előadás szünetében betotyogott egy idős bácsi, aki odaállt Bodrogi elé: "Igazgató úr! A portási állás… Szívesen elvállalnám!" Gyuszi elmosolyodott. "Hát kedves bátyám, a színháznak nincs rá sok pénze…" - mondta Bodrogi. "Van ilyen" - válaszolta a kisöreg. Aztán igazgatónk tovább érdeklődött:

- felelte a vendég.

Bodrogi lassan felállt. "Kiket tetszett igazgatni?" "Jávor Pált, Tolnai Klárit..." A mondat nem lett befejezve. "Sajnos csak százezer forintot tudok adni" - közölte vigyázzállásban Bodrogi!

"Százezer???" - néztem rá döbbenten. "Miből Gyuszi?" Halkan odasúgta: "Ha kell, az enyémből!"

Az idős kolléga közel egy évig volt a színháznál - írja a bejegyzésben. "Egyenesen szeretett munkahelyéből, a színházból költözött a mennybéli társulathoz. Igazgatónak? Vagy portásnak? Azt hiszem, mindegy…"

Straub Dezső azt is elárulta, hogy több helyre is hívták, de ő nem ment át más színházhoz.

"...engem onnan, tőle, soha, senki nem tudott (volna) elcsábítani! Idén lesz 90 éves ez az EMBER! Az örök példakép: BODROGI GYULA! Színészek, portások! Szeressétek úgy, ahogyan én! Mert nagyon megérdemli!"

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!