A Melanoma UK-nek nem tetszett a leégéssel való barnulás népszerűsítése.


A Waitrose brit szupermarket óriás bocsánatot kért legújabb karácsonyi reklámfilmje miatt, miután egy rákellenes szervezet bírálta azt - írja a LADBible.

A karácsonyi kisfilm az It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas címet kapta, így az azonos című dal csendül fel alatta. A videóban láthatunk termelőket, raktárosokat, olyan kétkezi munkásokat, akik a boltban kapható árukért felelősek. A Waitrose szerint partnerei, gazdái és beszállítói egész évben gondosan dolgoznak, hogy a legjobb ünnepi ételeket kínálhassák. Ha idén karácsonykor is az ő termékeikkel készítenek meghitt vacsorát, akkor ezzel a vásárlók ezeket az odaadó embereket támogatják.

A kritikus szemeknek nem is a megható karácsonyi üzenettel volt problémájuk.

A Melanoma UK bőrrákellenes jótékonysági szervezet azonnal bírálta a szupermarket kampányát, hiszen felelősség nélkül reklámozták a veszélyes leégéssel járó barnulást.

- írta Twitteren a szervezet.

Gillian Nuttall, a jótékonysági szervezet alapítója is kommentálta a reklámot. Szerinte nem ez az első eset, hogy felelősségvállalás nélkül használják reklámként a barnulást és a leégést.

- mondta a szervezet vezetője

A melanóma az ötödik leggyakoribb rákos megbetegedés az Egyesült Királyságban a statisztikák szerint. A közönség vegyesen fogadta a kampányt. Egyesek szerint a Melanoma UK szervezet csak meglovagolja az egész botrányt saját maguk népszerűsítésére.

- írta egy kommentelő.

Mások viszont egyetértettek a szervezettel, szerintük is megengedhetetlen a szupermarket részéről a melanóma legnagyobb kockázatát szerepeltetni.

- írta egy másik hozzászóló.

A Waitrose bocsánatot kért a reklámfilm miatt és világossá tette, hogy teljes mértékben támogatják a napbiztonságot, sőt ők is árulnak napvédő krémet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!