Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az idők folyamán, az ideális férfi képe is sokat változott.

A középkorban, a túlsúly az anyagi jóllét bizonyítéka volt, ezért a kövér férfiak kegyeit előszeretettel keresték a hölgyek. Napjainkra ez a kép igen csak megváltozott, és már a szálkás, izmos testalkatú férfiak jelentik az ideált.

De vajon napjainkban, tényleg ez a testalkat jön be a nők többségének?

A jelenlegi tanulmányok cáfolják ezt a tényt, sőt az ellenkezője az igaz: a hölgyek inkább a pocakos férfiak társaságát részesítik előnyben. Bár a média a különböző diéták, fogyókúrák és speciális étrendek követését szajkózza, tízből hét hölgy, a pocakos férfiakra adja le a voksát.

Az amerikai New Hampshire-ben, a Hampton-i "Fitnesz Világ" által készített tanulmány, 2000 nőt kérdezett meg arról, hogy milyen testalkatú férfiakat tartanak vonzónak?

Az eredmény azt mutatta, hogy a megkérdezett hölgyek 70%-a, a pocakos férfitestet találta vonzónak.

Ennek pedig biológiai magyarázata van!

A Yale Egyetem Antropológiai, Ökológiai és Fejlődés Biológiai tanszékének professzora, Richard Bribiescas szerint, a súlyosabb férfiak tesztoszteron szintje alacsonyabb, ami egy jó immunrendszert biztosít számukra, ennél fogva élettartamuk is jóval hosszabb lehet.

Ugyanakkor, ezen férfiak társaságában a hölgyek is magabiztosabbak, hiszen az ilyen férfiak kevésbé kritizálják párjukat.

Mindezek ellenére ne vigyük túlzásba az étkezést, mert hosszútávon szív- és érrendszeri betegséget, illetve diabétesz kialakulását okozhatja. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne kényeztethetnénk magunkat egy-egy hétvégén sörrel és egy jó pizzával.

Arra azonban figyeljünk, hogy ha nem is rendszeresen, de a fizikai mozgást iktassuk be a mindennapi életünkbe!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!