Lakatos Márk szerint a 21 éves énekesnő pont a testképpel, a szépségideállal kapcsolatos gondolataival tudott ikonná válni a Z-generáció számára, akik már nem a szüleik sztereotíp nemi szerepeiben gondolkodnak.


Kedd este lép fel a Szigeten az idei fesztivál legnagyobb sztárja, Billie Eilish. A 21 éves énekesnő a zenei világban már szinte minden díjat besöpört, amit csak lehetett: többek között van hét Grammy-díja, három MTV Video Music Awards-díja, sőt 2022-ben ő nyerte el a legjobb betétdalért járó Oscart is a No Time to Die című dalával.

Az amerikai énekesnő azonban nem csak a zenei világban alkotott maradandót.

már-már egyfajta ellen Taylor Swiftnek is nevezhetnénk. Ezzel a stílussal pedig óriási népszerűségre tett szert a Z-generáció körében.

- mondta lapunknak Lakatos Márk.

A stylist szerint a 90-es, illetve a 2000-es évek elejének erősen szexualizált reklámjai és tinisztárjai után a Z-generáció már sokkal genderfluidabb, „egy jelentős részük már nem vállal közösséget a szüleik sztereotip nemi szerepeivel”. Erre pedig nagyon rímelt Billie Eilish stílusa a bő, unisex ruhákkal, amikkel szinte elrejtette a testét a színpadon.

Lakatos Márk szerint azonban Eilishnál fontos mérföldkő volt, amikor 2021-ben a Vogue címlapján fűzőben, szőke hajjal pózolt. Ekkor sokan pont azért támadták, hogy feladta korábbi antitinisztár stílusát, és mutogatja magát.

Eilish stílusikonként persze a fiatal generáció megjelenésére, öltözködésre is hatással volt. Lakatos Márk példaként említette a hajszín gyakori váltogatását, ami nagyon divatossá vált, részben pont az énekesnő hatására. Úgy általában pedig Eilish is az úgynevezett loose fitt-vonalat erősítette, vagyis a testkontúrokat elrejtő sziluetteket.

Ehhez képest ellentmondásnak tűnik, hogy Billie Eilishnak is van stylistja. Mégpedig az a Samantha Burkhart, aki olyan sztárokkal dolgozik együtt, mint Sia, Christina Aguilera, Katy Perry vagy Kesha.

Lakatos Márk szerint azonban ebben semmilyen ellentmondás nincs.

Az sem meglepő, hogy ugyanaz a stylist több, különböző stílusú sztárt is öltözett, hiszen egy profi szakember sokféle stílusban otthon lehet. Én például az extrém stílust kedvelem, de ugyanolyan biztos kézzel tudok üzletembereket, politikusokat is öltöztetni - ezt tanítom az iskolámban is.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!