A világsztár energikusságával és közvetlenségével lenyűgözte a közönségét, a dalairól pedig kiderült, hogy intimitásuk ellenére egy ekkora fesztiválon is jól működnek.

Már a Sziget bejáratánál egyértelmű volt, hogy ez a nap a tizenéveseké. Rengetegen jöttek, a kisebbeket a szüleik kísérték. Tapintható volt az izgatottság, ami érthető is, ha figyelembe vesszük, mit jelent Billie Eilish ennek a korosztálynak. A hét Grammy- és egy Oscar-díjas popikon a mai zenei piac egyik legkülönlegesebb szereplője, aki speciális énekmódjával, különc viselkedésével és egyedi öltözködésével is egyértelműen kilóg a popsztárok közül.

Különösen azt volt nehéz elképzelni, hogy a bensőséges, melankolikus, még az autóban is feltekert hangerőt megkívánó dalai hogyan szólnak majd a Sziget nagyszínpadán, több tízezer bulizni vágyó ember előtt.

Erre a rövid válasz: jól. A Happier Than Ever dalai és a régebbi slágerek semmilyen kívánnivalót nem hagytak maguk után, és a produkció még akkor is betöltötte a teret, amikor Billie Eilisht csak tesvére, Finneas kísérte egy szál gitáron. A színpadról egyébként is hiányzott minden, ami elterelte volna a főszereplőről a figyelmet.

Bár Billie Eilish belépője szokás szerint látványos volt - külön ezért át kellett építeni a Sziget nagyszínpadát, hogy alóla szinte "kilőhessék" az énekesnőt, - a különleges kezdés után már a dalok álltak a középpontban. Egy doboson és hangszereket folyamatosan cserélgető Finneason kívül nem voltak más zenészek vagy táncosok a színpadon, és a színpadképet is rendkívül egyszerűre vették.

Néha egyszerűen csak leült a színpad szélére, és úgy énekelt, máskor fel le lépkedett, és előfordult az is, hogy a közönséget kérte ugrálásra vagy épp fejdobálásra. Ez volt egyébként az a pillanat, amikor beleböfögött a mikrofonba, de nem jött zavarba, és a rajongók még ezt is tapssal és nevetéssel fogadták. Imádták ezeket az emberi pillanatokat, Eilish közvetlenségét, a karizmáját, a belőle sugárzó energiát.

A koncert alatt a dalokban és az összekötő szövegekben komoly témák is szóba kerültek, például a Föld állapota, annak fontossága, hogy mindenki kiálljon magáért, a szorongások legyőzése. És központi gondolat volt a szeretet fontossága, Billie Eilish többször is elmondta, mennyire szereti a rajongóit, a testvérét, a szüleit és az egész bolygót.

Eilish különleges öltözködési stílusához ezúttal is hű maradt, a Famous 99 feliratú amerikai focis mezét egy harisnyával és egy combfix-szel egészítette ki, mindehhez pedig kényelmes edzőcipőt húzott. A megjelenését néhány nyaklánc tette teljessé.

Vagy az, amikor gyerekkori videók tűntek fel a háttérben (bár azt Ed Sheeran is bevetette már tavaly.) És persze volt tombolás is, az utolsó dalok egyike, a bad guy garantálta, hogy lesz, ami megmozgatja a közönséget.

A több mint másfél órás koncert végén láthatóan elégedettek voltak a rajongók, azt kapták, amire számítottak: egy olyan előadót, aki 21 évesen képes a fél világot levenni a lábáról, és közben mégis teljesen önazonos és egyedi maradni, azt az üzenetet közvetítve, hogy érdemes úgy szeretni magad, amilyen vagy.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!