A milliárdost nem zavarja, hogy milliárdokat költ a globális felmelegedés megállítására úgy, hogy közben ő maga is része a problémának.


Bill Gatest egy interjúban többek között arról kérdezték, hogy nincs-e ellentmondás a klímaváltozás elleni küzdelme és a magánrepülőgép használata között – írja az UNILAD.

– nyilatkozta.

Azt is elmondta, hogy támogatja a Climeworks-öt is, hogy több szén-dioxidtól tisztítsák meg a levegőt, mint amennyi a családja ökológiai lábnyoma miatt keletkezik. A Climeworks egy olyan technológiát használ, amivel ki tudják vonni a szén-dioxidot a levegőből, még mielőtt a talajhoz közel érne, így nem járul hozzá a globális felmelegedéshez.

Arról is kérdezték, hogy hozzájárul-e a kapitalizmus a társadalmi egyenlőtlenségekhez, illetve a bolygó elpusztításhoz.

„Ha arra ösztönözzük az embereket, hogy feltaláljanak dolgokat, azzal arra is lehetőséget adunk neki, hogy pénzt keressenek ezekből. Vannak társadalmak, amik inkább megszabadultak ettől, mint például Észak-Korea, ott már ennek vége van, szóval ha valaki jobban szeretne így élni, akkor nagyszerű. Igen, fizethetnének több adót a gazdagok. Igen, többet kellene foglalkozni a klímavándorlással például.

– fejtette ki véleményét.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!