Orbán Gáspár bevonult a honvédségbe - írja a 444.hu.

A Szolnok TV június 7-én számolt be arról, hogy 22 katona, köztük Orbán Gáspár is letette a katonai esküt a megyeszékhelyen, miután elvégezték a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiképző századának kiképző tanfolyamát.

Az eskütételen Orbán Viktor is jelen volt, bár sem őt, sem a fiát nem említik meg a tudósításban, viszont a felvételeken látszanak.

Június 7-én a Honvédelmi Minisztérium is oldala is beszámolt az eseményről, de az ott megjelent képeken sem lehet felfedezni a miniszterelnököt és a fiát, és a szövegben sem említik egyiküket sem.

Azt írták, az esküt tett katonák „Budapest, Debrecen, Szolnok, Szentes és Győr helyőrségekben állomásozó alakulatoknál kezdik majd meg szerződéses katonai szolgálatukat.”

A Szolnok TV leírása szerint a 22 honvéd kemény, különleges kiképzésen vett részt. A testnevelés mellett többek között tanítottak nekik katonai közelharcot, tájékozódást, valamint határvédelmi gyakorlat is szerepelt a programban, hiszen az illegális bevándorlás megállítása most ez egyik legfontosabb feladat.