Jöhet a dinamikus árképzés, amivel az átlagfogyasztás feletti résznél sok háztartás jól járhat.


Bevállalta a rezsicsökkentés átalakítását a magyar kormány Brüsszelnek – írja a Portfolio. A lap úgy tudja, hogy a dinamikus árképzési lehetőség bevállalásával a kormány kinyitja az ajtót a lakossági rezsicsökkentés átalakítása előtt. Ebből pedig sok háztartás akár jókora pénzügyi előnyhöz is juthat az átlagfogyasztás feletti résznél.

Csütörtökön jelentette be az Európai Bizottság, hogy értékelte és támogatja a magyar helyreállítási terv módosítását. Ekkor a közlemény mellett nyilvánosságra hozták a 234 oldalas értékelő anyagot is, amiből

A Portfolio cikke szerint a vállalás arról szól: lehetőséget biztosítanak a lakossági és a mikrovállalati körnek, hogy a rezsivédett ellátás mellé önkéntes alapon olyan szerződést is köthessenek energiakereskedővel, és így dinamikusan árazott villamos energiához juthatnak.

A lap szerint a gyakorlatban ez afelé mutat, hogy az éves átlagfogyasztási sávig benne maradhatnának a háztartások a rezsivédett közben, és az afelett vételezett mennyiségnél lehet akár jócskán spórolni az áramköltségeken.

A reform végrehajtását 2025 végi határidővel vállalja a kormány, így a dinamikus árazás leghamarabb 2026-ban indulhat el.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!