Szabó Bálint több közlekedési szabályt is megszegett, amikor tavaly szeptemberben üldözőbe vette a miniszterelnök konvoját. Beismerte és megbánta a tettét.


Felfüggesztett börtönre ítélte a Pesti Központ Kerületi Bíróság Szabó Bálintot, aki tavaly szeptemberben üldözőbe vette Orbán Viktor miniszterelnök konvoját – írja a 24.hu.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi tavaly szeptember 21-én észrevette a Terrorelhárítási Központ három járműből álló konvoját az M5-ös autópályán. A TEK munkatársai személyi védelmi szolgálatot láttak el.

Szabó nagy sebességgel a megkülönböztető fény- és hangjelzést használó, zárt csoportban haladó konvoj után hajtott úgy, hogy az utolsó jármű mögött nem tartotta be a megfelelő követési távolságot.

A szegedi önkormányzati képviselőnek egy másik vádpont miatt is felelnie kellett a bíróság előtt: hivatalos személyekkel dulakodott a Karmelita közelében lévő egyik tüntetésen, így percekig akadályozta a rendőri intézkedést. A bíróság szerint magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen, és hosszú percekre akadályozza az előállítást.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!