Életveszélyesen megsebesítette édesanyját egy férfi a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gégényben, mert tévesen betörőnek hitte az asszonyt - értesült az RTL Híradó.

Információik szerint

az 53 éves férfi részegen esett a 80 éves anyjának. Először ököllel kezdte ütni, majd egy törött üveggel támadt rá, végül többször is megszúrta egy kenyérvágó késsel. Az asszonyt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A budapesti férfit kedden vették őrizetbe. Ő maga hívta ki a rendőröket, meg is várta őket a házban. Beismerte tettét, de azt mondta, azt hitte, betörő járt a házban, ezért támadott. Az RTL Híradó úgy tudja, a férfi csak akkor vette észre, mit csinált, amikor az édesanyja már eszméletlen volt.

Az asszony másik fia azt nyilatkozta, szerinte öccse csak évente egy-két alkalommal látogatta meg a Gégényben élő anyját, aki mindig örömmel látta őt. Azt is elmondta, hogy

a 80 éves nő egyik szemére nem lát, ezért már egy szemműtéten túl van, de koponya- és mellkassérülései is vannak, ezért még biztosan meg fogják operálni legalább egyszer.

A rendőrség kezdeményezte az anyját megverő férfi letartóztatását, amiről pénteken dönt a bíróság.

Az RTL Híradó riportja: