Az EU a tiltást kiterjesztené a hevített dohánytermékekre és az elektronikus cigarettákra is.


Az Európai Bizottság dohányfüstmentességet vezetne be bizonyos kültéri tereken is azzal a céllal, hogy az emberek, elsősorban a gyermekek és fiatalok hatékonyabb védelmet élvezhessenek a passzív dohányzás és az aeroszolok hatásaival szemben, írja az MTI.

A kedden közzétett brüsszeli közlemény szerint az uniós bizottság az egészség hatékonyabb védelme érdekében erőteljesebb intézkedéseket ajánl a dohányfüstmentes környezetre vonatkozóan.

Az érintett kültéri terekre vonatkozóan közölték, ezek közé elsősorban azok a szabadtéri szabadidős tevékenységre alkalmas területek tartoznak, ahol a gyermekek összegyűlhetnek. Ilyenek lehetnek

Az új kezdeményezésben az az ajánlás is szerepel, hogy a tagállamok terjesszék ki a dohányfüstmentes környezetre vonatkozó szabályokat az újonnan megjelenő termékekre is. Ilyenek lehetnek a hevített dohánytermékek és az elektronikus cigaretták, amelyeket egyre gyakrabban használnak nagyon fiatal felhasználók is - hívták fel a figyelmet.

A passzív dohányzásnak és az aeroszoloknak való kitettség elleni hatékonyabb védelmet szolgáló ajánlásokat a tagállamok saját belátásuk szerint, saját szakpolitikai intézkedéseik útján hajthatják végre, az adott ország körülményeinek és szükségleteinek megfelelően - tette hozzá tájékoztatásában az uniós bizottság.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!