"Az évek során egyre jobban szervezett nagy rendezvényekkel mára megtanult együtt élni a város. Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellett, hogy a fesztiválok „mellékhatásai” jelentősen megterhelik a lakosságot, a környezetet" - írja a Zamárdi Hírmondó októberi száma.

Itt rendezik minden évben a két legnagyobb magyar elektronikus zenei fesztivált, a Balaton Sound-ot és a B.my.Lake-t, és a Strand fesztivált is, ami viszont más zenei vonalon mozog.

Csákovics Gyula az azóta újraválasztott polgármester még az önkormányzati választások előtt nyilatkozta azt a Hírmondónak, hogy a B.my.Lake-ből nem kér többet, a Balaton Sound-ot pedig júniusban rendezné meg.

"Amennyiben továbbra is helyszínt biztosít a város a fesztiválok megrendezéséhez, változtatásokat kell eszközölni. Ebben egységes álláspontot fogalmazott meg a leköszönő képviselő-testület. Zamárdi mára már nemcsak egy jól csengő név, hanem egy brand. Meggyőződésem, hogy vagyunk olyan jól pozicionáltak, hogy szabhatunk feltételeket"

- indokolja kijelentéseit.

A polgármester továbbá indítványozza a bérletek árának jelentős növelését, és a fesztivál által használt területek újra használhatóvá tételét.

Újbóli megválasztása után is kitart szavai mellett.

"Meggyőződésem, hogy Zamárdiban elegendő egy elektronikus zenei fesztivál"

- nyilatkozta a 24.hu-nak.