A 2017-ben hosszú évtizedek után a Forma-1 éléről leköszönő Bernie Ecclestone a nyugdíj alatt sem pihen: most az ESPN-nek vázolta fel, hogyan is változtatná meg, sőt mentené meg az elmúlt években unalomba fulladó sorozatot.


A 88 éves brit üzletember szerint tarthatatlan a jelenlegi állapot, ezért a kis csapatoknak kvázi külön bajnokságot indítana a Forma-1-en belül.

Lenne egy bajnokság a nagyoknak, a Ferrarinak és a Mercedesnek, meg lenne egy a kicsiknek. Ezt úgy képzelem el, hogy mondjuk a Renault vagy a Honda adna motort az összes kicsinek, viszont ezeknek az erőforrásoknak egész évben ki kellene tartaniuk. Maximum egyet lehetne cserélni

- kezdi az elsőre picit elképzelhetetlennek tűnő ötletét Ecclestone.

Adódik a kérdés: hogy lesz így izgalmasabb a sorozat? Ecclestone olyan szabályokat hozna, amelyekkel a kicsik is a dobogóért, sőt a győzelemért mehetnének.

Ha csapatot akarsz indítani a nagyok ellen, adok neked egy komplett autót, motort és 30 millió dollárt. Ebből el tudsz indulni szponzorokat keresni első körben. Másodsorban meg lenne az esélyed, hogy tankolj futam közben. Ha viszont a futam előtt úgy érezzük, hogy nem vagy elég gyors, akkor a nagyok autóit nehezebbre vesszük

- mondta Ecclestone.

A visszavonult üzletember azt is hozzátette, hogy lehetőséget adna a csapatoknak, hogy csak egyetlen autóval/pilótával menjenek neki a szezonnak.

Kiemelt fotó: Charles Coates/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!