Bencsik János szerint kedd éjszaka, a kulturális dolgozók jogfosztásáról folyó vita közben a kormánypárti képviselők a Ház méltóságát sértően viselkedtek. Ez olyan zavaró volt, hogy a független képviselő a levezető elnöktől alkoholszondás vizsgálatot kért, hogy kiderüljön:


kik használják a bezárt kocsmák helyett tivornyázásra az Országházat.

Sneider Tamás jelezte, az ittas képviselők kiszűrésére nincs jelenleg lehetőség, ezért Bencsik János arra kéri "a rendbontásra rendkívül érzékeny" Kövér László házelnököt, teremtse meg a feltételeit ennek, zárják ki az ülésnapról a beszámíthatatlan képviselőket.

A Parlament is egy munkahely, ahová ráadásul a magyar emberek a képviseletükre választottak meg bennünket. Ezért biztosítani kell azt, hogy csak felelős, döntéshozatalra képes, belátási képességük teljes birtokában lévő képviselők vehessenek részt a szavazásokban és a napirendi pontok tárgyalásában.

Az országgyűlési képviselőkre ugyanazon előírásoknak kell vonatkozniuk, mint a magyar dolgozók millióira, írta a képviselő, aki Facebook-oldalán is bírálta a kormánypárti képviselők magatartását.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!