A Hír TV Sajtóklubjában vette védelmébe Bencsik András az írása után Holokauszt-relativizálással vádolt PIM-főigazgatót, Demeter Szilárdot – vette észre a 24.hu.

Demeter Szilárd írásától - amit később visszavont - saját beosztottjai és kormánytagok is elhatárolódtak. A Hír TV műsorában Bencsik András úgy kommentálta az esetet: "túlérzékenységből a magyarországi zsidó szervezetek, illetve zsidó személyek kifogásolták, úgymond relativizálásra hivatkozva. Szerintem nincs igazuk".

"Az, hogy most kihez szabad hasonlítani magunkat és kihez nem, ez őszintén szólva óvodista színvonal. Tehát a zsidók szenvedéseihez nem hasonlíthatjuk magunkat, de remélhetőleg a bantu négerek vagy a kihalt gepidákhoz nyilván szabad. Ez nem színvonal szerintem, nem kéne ebbe belemenni" - tette hozzá.

Testvére, Bencsik Gábor elmondta, hogy szerinte Demeter ugyan szerencsétlenül fogalmazott, de igaza volt. Néző László ugyancsak arra hívta fel a figyelmet, hogy Demeter fogalmazásmódja nem a legszerencsésebb volt.

hirdetés

Bencsik András azonban fontosnak tartotta tisztázni: "Demeter Szilárd írása, amit többször figyelmesen végigolvastam, kifogástalan, nem volt abban szerencsétlen fogalmazás, az úgy volt helyes, ahogy volt."



hirdetés