A Demokrata főszerkesztője azt mondta, létrehozna egy olyan civil szervezetet, amely a „normális, heteroszexuális, természetes ösztönű” embereket fogná össze.


Novák Katalin szerdán a Sándor-palotában fogadta a Háttér Társaság képviselőit. A találkozó után az LMBTQI-szervezet azt írta a Facebook-oldalán, hogy olyan problémákról beszéltek, „amelyeket ők most a legfontosabbnak éreznek”.

Ezek között szerepelt, hogy a köztársasági elnök álljon ki a társadalmi kisebbségek mellett, az őket érő támadásokat, gyűlöletbeszédet nyíltan ítélje el, nyújtson be olyan törvényjavaslatot, amivel újra lehetővé válik a nem, és ehhez kapcsolódóan a név megváltoztatása. De azt is kérték tőle, hogy az elnöksége alatt a parlament által esetlegesen megszavazott, az LMBTQI emberek biztonságát, szabadságát vagy egyenlőségét csorbító törvényeket ne írja alá.

A kormányközeli médiában azonban nem volt mindenki elragadtatva a szerdai találkozótól. A Hír TV Vezércikk című műsorában nagy vitát váltott ki, hogy a köztársasági elnök az egyik legnagyobb hazai LMBTQI-szervezet képviselőivel találkozott.

Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója lefagyott annál a kijelentésnél, hogy egyeztetni fog a köztársasági elnök az LMBTQI-embereket érintő témáról, mert szerinte minden kérdés érint mindenkit. Szerinte még az ársapka is érinti az LMBTQI-embereket, így akkor arról is kellene egyeztetést folytatni.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője pedig arról beszélt, hogy egy civil szervezetet hozna létre a „normális embereknek”.

– mondta, majd hozzátette, hogy egy olyan világot élünk, amikor mindent a civil szervezetek intéznek.

Ő az "NHTM" szervezetével menne már Novák Katalinhoz és megkérné, hogy az ő jogaikat tartsa szem előtt. Itt kifejtette, hogy

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója szerint magánügy, hogy ki kit szeret.

„A tolerancia az nem helyeslést jelent, hanem eltűrést jelent” - mondta, hozzátéve, hogy őt addig nem érdekli az egész, amíg a gyerekét rá nem kényszerítik, hogy ezt kelljen néznie.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!