Új helyen, a skóciai Brechin City FC stadionja előtt leplezték le szeptember 6-án Tom Church szobrát, mely William Wallace, skót nemzeti hőst, pontosabban az őt megformáló Mel Gibsont ábrázolja.


Az ünnepségen készült fotók azóta elterjedtek a közösségi portálokon, és Church alkotásáról a legtöbbeknek a 2017-ben leleplezett, madeirai Ronaldo-szobor jut eszébe, melyen annak idején a fél világ nevetett - írja az Independent nevű brit lap.

BRAVEHEART STATUE UNVEILING

We were delighted to host the unveiling of the Braveheart Statue yesterday afternoon at its new home at Glebe Park.

It was brilliant to see the community of all ages turn out in numbers to support the event.

Read more ➡️ https://t.co/Oag5KIUXha pic.twitter.com/Dj84pzsKJs

- Brechin City FC (@BrechinCityFC) September 6, 2021

Tom Church 4 méteres, 12 tonnás szobra évtizedekkel ezelőtt készült: a brechini művész 1995-ben alkotta meg, abban az évben, amelyikben megjelent Mel Gibson Wallace-nek emléket állító, Braveheart (A rettenthetetlen) című filmje. A szobrot eredetileg Stirlingben, a Wallace-emlékhelyen állították fel, de miután többször megrongálták, 2008-ban visszakerült a művész műtermébe.

Curch egyszer megpróbálta elárverezni a szobrot, majd rásózni a Skóciában golfpályát üzemeltető Donald Trumpra, de egyik terve sem járt sikerrel. Bár az alkotást sokáig Skócia leggyűlöltebb szobrának nevezték, úgy tűnik, ahhoz, hogy világhírűvé váljon, szükség volt egy focicsapat érintettségére is.

Braveheart (Slight Return) pic.twitter.com/SmHMXRAO87

- Captain Howdy (@MajorPazuzu) September 6, 2021


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!