Kiskalmár Éva a napokban ünnepelte 70. születésnapját. Az egykori tévés a nyolcvanas évek végén azért váltott, mert képtelen volt megélni a tévézésből.


Belgiumban él és idősgondozóként dolgozik a Magyar Televízió egykori legendás bemondója, írja a Blikk. Kiskalmár Éva 1988 decemberéig volt a tévé bemondója, július 13-án lett 70 éves.

„Még mint egyetemista kezdtem el dolgozni a Magyar Rádióban, jobbára zenei interjúkat, riportokat készítettem, de időnként képzőművészeti, irodalmi témák is előfordultak. 1978-ban lehetőséget kaptunk néhányan, akik idegennyelveken is beszéltünk, hogy részt vegyünk egy próbafelvételen, és ez számomra sikeres volt, sok évvel később azután az egyik olasz televízióban is szerepeltem műsorvezetőként” – árulta el a lapnak az egykori tévés.

– tette hozzá Kiskalmár Éva, aki a kilencvenes évek közepén vesztette el nála 30 évvel idősebb férjét.

„Amikor a férjem meghalt, több évtizedre elhallgattak a hangszálaim. Ezen nem lehet túllépni. Ma is éppolyan megrendítőn hiányzik, mint akkor, amikor nem jött haza a kórházból” – emlékezett vissza Fischer Sándor nyelvész halálára.

Kiskalmár Éva azóta mát több országban is élt, jelenleg is Belgiumban dolgozik.

– mondta a korábbi tévébemondó, aki születésnapját is szeretteitől távol, munkával ünnepelte.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!