Barátai szerint nem volt jó úszó, és nem értik, miért merészkedett be a mélyebb vízbe. Nagy erőkkel keresték, de már nem tudták megmenteni az életét.


Egy középkorú, külföldi állampolgárságú férfi eltűnt a Pest vármegyei Lupa-tóban vasárnap késő délután. A kutató-mentő szolgálat már csak a holttestét találta meg.

Egy külföldiekből álló baráti társaság vasárnap késő délután jelezte a budakalászi Lupa-tó munkatársainak, hogy egy ideje nem találják egyik barátjukat. A strand biztonsági szolgálata azonnal megkezdte a keresést a parton, a vízimentők pedig a vízben. A férfi társai nem tudták meghatározni az eltűnés pontos helyszínét, ezért értesítették a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot, melynek tagjai búvárokkal kezdték átvizsgálni a vizet.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat a Facebook-oldalán a vasárnapi akciójukról azt írta, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatával közösen vettek részt az eltűnt személy utáni víz alatti keresésben.

„Szolgálatunk a víz alatt búvárokkal, míg a felszínen szonártechnikával segítette a hivatásos egységek munkáját. Sajnos az elmerült személy életét már nem lehetett megmenteni” – írták a bejegyzésben.

A baráti társaság elmondása szerint a társuk nem volt jó úszó, így számukra is megdöbbentő, hogy a homokkal feltöltött, sekélyebb parti szakaszról miért merészkedhetett mélyebbre.

Seller András, a Lupa-tavat is évek óta biztosító vízimentő-szolgálat vezetője az esettel kapcsolatban azt mondta:

A Lupa ilyen szempontból példaértékű strand, hiszen más fürdőhelyekkel összevetve elenyésző volt az elmúlt években a balesetek száma. Ez persze nem írja felül azt az alapvetést, hogy minden élet számít, de ahhoz, hogy hasonló tragédiák ne fordulhassanak elő, a mentőszolgálat jelenléte mellett a vendégek óvatossága is elengedhetetlen.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!