Már egy hete éjszaka szállítják el a szemetet Győrben, amivel a lakók többsége is elégedett - írja a Kisalföld.

A lap szerint sok panasz érkezett az autósoktól az önkormányzathoz a reggeli dugók idején végzett hulladékszállítás miatt, de a munkát végző társaság szerint az ő dolgukat is nehezítette a csúcsforgalom. Éppen ezért kölcsönösen jó megoldásnak tűnt, hogy ne ebben a napszakban járják a várost a kukásautók.

A győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (GYHG) múlt hét végén állt rá az éjszakai szemétszállításra, amely már egy hét alatt sok pozitívumot hozott, ezért úgy döntöttek, hogy maradnak is ennél a rendszernél.

"Mivel az autók éjszaka indulnak útnak, így van idő napközben a műszaki javításokra, karbantartásra, sikerült olyan állapotba hozni az autókat, hogy nem volt velük gond, mindenhol tartani tudtuk a 10 órás műszakot az eddigi 12 óra helyett. Műszakpótlékot kapnak a munkatársak, senki sem mondott fel amiatt, hogy ezután más időben kell dolgoznia. A váltás üzemóra-, üzemanyag-megtakarítást is eredményezett, minden szempontból előnyöket hozott a cégnek"

- mondta el az éjszakai munkavégzés előnyeit a hulladékgazdálkodási cég ügyvezetője, Koronika Tamás a Kisalföldnek.

hirdetés

Azt is elmondta, hogy a lakosság részéről sem volt érzékelhető fennakadás, csak elenyészű számú panasz érkezett a társasághoz.

A Kisalföld is megkérdezte a helyieket az új rendszerről. A válaszadók fele panaszkodott a kukásautók zajára, de a többségük egyetért azzal, hogy az éjszakai járatok sokkal gyorsabban tudják elvégezni a munkát és rövidebb ideig zavaró, mint napközben.


hirdetés