Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség azzal a baranyai férfival szemben, aki teherautójával közlekedve halálos közúti balesetet okozott Szlovákiában másfél évvel ezelőtt.


Gácser Zsuzsanna, a Baranya Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a tehergépkocsit vezető férfi beismerte a bűnösségét az eddigi büntetőeljárás során.

A borzalmas baleset 2019. szeptember 24-én hajnalban történt. A vétkes sofőr Pozsony felé haladt, de nem nem tartott kellő követési távolságot, túllépte a megengedett sebességet is, s nekiütközött egy előtte fékező személyautónak. A másik autóban öt Németországban dolgozó magyar férfi ült, akik épp hazafelé igyekeztek a szeretteikhez.

A balesetben mindannyian megsérültek. Egy 32 éves férfi a kórházban meghalt, hárman pedig maradandó fogyatékosságot szenvedtek. A vétkes sofőr ellen a szlovákok indítottak büntetőeljárást, de ezt a magyar hatóságok 2019 októberében átvették. A Pécsi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja bűnösségét beismerő férfit a Siklósi Járásbíróságon.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!