Balin kapták el, a repülőtéren. 5 év börtönt is kaphat.


Gyanús lett a bali Denpasar reptéren dolgozó biztonságiaknak egy orosz férfi poggyásza a csomagvizsgáló képernyőfelvételén, a biztonsági kapunál.

Mint arról a Guardian és más több lap is beszámolt, a férfi március 22-én, pénteken este egy Oroszországba tartó gépre kívánt felszállni, amikor a biztonságiak kinyittatták vele a táskáját.

A táskában egy alvó, kétéves orangutánkölyköt találtak.

Az orangutánokról tudni kell, hogy mivel lassan növekednek, 42 hónapos korukig szopnak és hat-hétéves korukig maradnak az anyjukkal. A 24 hónapos majom még kicsinek számít.

A férfi csomagjában megtalálták azt a gyógyszert is, amivel elalthatták az állatbébit, de találtak nála babapopsira való krémet és pelenkát is. A bőröndből előkerült két gekkó és 5 gyík is.

A férfi azt állította, hogy az orangutánt ajándékba kapta egy másik, azóta már hazatért orosz turistától, aki 3 ezer dollárért vásárolta az állatot egy jávai piacon. És ez az állítóagos ismerős azt mondta, háziállatként hazaviheti.

A férfit akár öt év börtönre is ítélhetik állatcsempészet miatt, emellett hétezer dolláros büntetést kell fizetnie.

Az orangután védett állat, mindössze körülbelül 100 ezer maradt belőle világszerte, természetes élőhelyük pedig az élelmiszer-túltermelés és az invazív gazdálkodás, illetve erdőirtás miatt folyamatosan csökken.

Nyitóképünk illusztráció



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!