A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki bedrogozva gázolt halálra egy idős asszonyt Dunakeszin.


A fiatal férfi úgy közlekedett a városban, hogy előtte "Giná"-t fogyasztott. Egy zebra előtt a jelzőlámpa pirosra váltott, ezért a férfi előtt haladó két autó megállt. Ez az utánuk jövő férfi számára is észlelhető volt, de ennek ellenére a kocsi sebességét növelve haladt a gyalogosátkelőhely felé. Megelőzte az előtte álló két autót, ráhajtott a zebrára, majd elütött egy asszonyt. A nő az ütközés során a levegőbe emelkedett és az elütés helyétől mintegy 24 méter távolságra, az útpadkára zuhant.

A férfi áthajtott a földön fekvő áldozatán. A bedrogozott fiatal még ekkor sem állt meg, gázt adott és elhajtott. Fótra ment, ahol bódultsága miatt áttért a haladási iránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. Ott két parkoló autónak ütközött. Az ütközések olyan erejűek voltak, hogy mindkét jármű nekicsapódott egy ház kerítésének, ami kidőlt. A férfi ekkor szállt ki az autójából. A rendőrök itt állították elő, majd őrizetbe vették.

A zebrán elütött asszony a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően meghalt. Az ügyészség börtönt kért a letartóztatásban lévő fiatalemberre.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!