A lovagkeresztes publicista szerint 10 éve „kerülgetik” a Fideszben Varga Judit férjét. Bayer takonygerincűnek és dupla nullának is nevezte Magyart, aki szerinte a feleségével készült hangfelvételen „nárcisztikus pszichopatákra” jellemző módon irányította a beszélgetést.


Szerda reggel a rá jellemzően durva hangvételű publicisztikával jelentkezett Bayer Zsolt a Magyar Nemzetben, aminek témája természetesen nem más, mint Magyar Péter.

– vág bele Bayer Zsolt a publicisztikába. A Magyar Péter és Varga Judit közti, kedden nyilvánosságra hozott hangfelvétel hivatali visszaélést sejtető tartalmi részét nem kommentálja, csak a felvétel készültének körülményei érdeklik. Szerinte Magyar Péter „nárcisztikus pszichopatákra jellemző módon manipulálja az egész beszélgetést”, egy ponton például ezt írja:

Teljes hosszában idézi a publicisztika azt is, ami Varga Judit Facebook-oldalán jelent meg, miután Magyar Péter nyilvánossá tette a felvételt. Bayer Zsolt „menetrendszerű, Magyar-féle asszonybántalmazásról” ír, amiről – mint a publicisztika elején állította – legalább tíz éve „tudnak”. Arra nem tér ki, hogy amennyiben ez igaz, tettek-e bármit azon kívül, hogy „kerülték” és „megvetették” a körükben mozgó Magyar Pétert.

Bayer Zsolt elébe ment annak, hogy szerinte Magyar Péter majd azzal vádolja őt, hogy Rogán Antal diktálta a publicisztikát. Ez ellen az érv ellen azzal védekezett:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!