Amint arról korábban is beszámoltunk, Sajószentpéter mindennapjait áprilisban egy különösen kegyetlen és érthetetlen gyilkosság rázta meg.

A 83 éves férfit holtan találták saját otthonában és még aznap el is fogták a bűntett gyanúsítottjait, egy férfit és egy nőt.

A gyilkosság tragikumát tovább fokozta, hogy a férfi gyanúsított az áldozat unokája volt és a szörnyű tettet egy nagyobb összegű Tippmix-nyereményért követték el.

A gyanú szerint a páros április negyedikén indult a házba, hogy pénzt kérjenek, be is másztak a kerítésen, majd mivel a férfi nem nyitott ajtót, egy magukkal hozott késsel feszítették ki az ablakot.

Nem találtak zsákmányt, így ébresztgetni kezdték az idős férfit, aki nem reagált.

Ezek után a 31 éves D. Krisztián egy betondarabbal verte fejbe alvó nagyapját, majd késsel többször szíven és nyakon szúrta.

Ezzel azonban nem ért véget a gaztett. Krisztián szerelme, M. Viola is kivette a részét a vérengzésből - ő négyszer szúrta meg az idős férfit.

"Körülbelül másfél millió forintja maradt még a nyereményből"

- mesélte a Blikknek egy helybeli, aki azt is elmondta, hogy a nagypapát mindenki szerette a környéken. Az unokája is, egészen addig, amíg meg nem ismerkedett Violával, fűzte tovább a szót a család egy ismerőse.

"Az unokája, Krisztián jött hozzá mindennap az ebéddel. A fiúval semmi gond nem volt, ameddig nem ismerkedett meg Violával. Attól kezdve furcsán viselkedett, a csöndes gyerekből egy nagyhangú férfi lett. Azt gondoltuk, a szerelem elvette az eszét."

Krisztián ügyvédje azonban egy korábbi autóbalesettel magyarázza a férfi viselkedését.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>