A családon belüli erőszak áldozatai számára jelölnek ki védett lakásokat az önkormányzati lakások közül Ferencvárosban - jelentette be Baranyi Krisztina, a kerület októberben megválasztott polgármestere a keddi sajtótájékoztatóján, amelyet a Mérce élőben közvetített.

A védett lakások arra szolgálnak majd, hogy családon belüli erőszak áldozatai biztonságos menedékre találhassanak itt, ki tudjanak lépni az otthoni terrorból, hiszen gyakori probléma a bántalmazások esetében, hogy az érintetteknek nincs hova menniük, nincs olyan hely, ahol biztonságban lennének a bántalmazó elől.

A polgármester rámutatott arra, hogy

bár Magyarországon vannak hasonló céllal létrehozott védett házak, túl kevés van belőlük, és még a szociális ellátórendszer dolgozói sem tudnak róla, az érintettek pedig még annyira sem.

Éppen ezért a védett lakások létrehozása és fenntartása mellett Baranyi azt is bejelentette, hogy felvilágosító kampányokat fognak szervezni azzal a céllal, hogy eljusson az érintettekig az információ, hogy van hova fordulni segítségért.

hirdetés


hirdetés